
Η είσπραξη οφειλομένων από τον σύνδικο της πτώχευσης είναι μία καθόλα νόμιμη διαδικασία, για να μην παρεξηγηθούμε. Η διαδικασία, όμως, προσκρούει στις αντικειμενικά πολύ δύσκολες –και πρωτοφανείς λόγω covid- οικονομικές συνθήκες. Και με αυτή την οπτική είναι το ζήτημα είναι και ηθικό.
Στο θέμα αυτό μόνο το κράτος μπορεί να δώσει λύση, μέσω νομοθετικής παρέμβασης, όπως έγινε και με τη Συλλογή της ΑΕΠΙ η οποία τέλη του περασμένου Οκτώβρη ανακηρύχθηκε σε Νεότερο Μνημείο, προκειμένου να αποφευχθεί ο πλειστηριασμός της προς 400 χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνδικος της πτώχευσης κινεί νομικές διαδικασίες εναντίων επαγγελματιών (ιδιοκτητών καφέ-μπαρ, περιφερειακών ραδιοφώνων κ.α.) για να εισπράξει παλιές οφειλές.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί μετά βίας, λόγω των συνεπειών του Covid, πληρώνουν το νέο φορέα πνευματικών δικαιωμάτων, την ΕΔΕΜ, αλλά και τα μεγάλα ποσά για εκτελεστικά δικαιώματα που ζητάει η GEA. Και όταν λέμε για συνέπειες Covid εννοούμε όχι μόνο για την περίοδο του lockdown αλλά και τώρα που τα καφε και τα μπαρ, για παράδειγμα, υπολειτουργούν μέχρι τις 12 το βράδυ και χωρίς να έχουν μουσική!
Από την άλλη πλευρά, η σύνδικος κάνει ότι ορίζει ο νόμος προκειμένου να μην κατηγορηθεί η ίδια για απιστία, καθώς επιχειρεί να συγκεντρώσει ποσά για λογαριασμό και του Δημοσίου. Γι’ αυτό το λόγο, μόνο με νομοθετική παρέμβαση μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.
Κάντε το πρώτο σχόλιο