Νόμος 4779/2021: Τα κοινά σημεία με το «μήνυμα» Γεραπετρίτη προς Φουρθιώτη

Ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης έδωσε χθες στη δημοσιότητα άλλο ένα μήνυμα που φέρεται να του έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης και το περιεχόμενό του δείχνει να μοιάζει με ένα νόμο που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2021.

Όπως γράφαμε και στο χθεσινό μας ρεπορτάζ, ο Μ. Φουρθιώτης έχει «απασφαλίσει» και εκβιάζει το Μαξίμου σε μία κατεύθυνση που δείχνει ότι μάλλον κάτι τους έχει “ζητήσει” και δεν του το δίνουν.

Έτσι χθες, κλιμάκωσε την «επίθεσή» του προς την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον Γ. Γεραπετρίτη δημοσιοποιώντας ένα sms που φαίνεται να έχει στείλει ο υπουργός προς τον Φουρθιώτη.

Αναλυτικά το μήνυμα Γεραπετρίτη:

«Καλησπέρα κύριε Φουρθιώτη και συγγνώμη για τη δυσκολία επικοινωνίας διότι πραγματικά βρισκόμαστε σε εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη κατάσταση λόγω ιού με απανωτές συναντήσεις. Σε επικοινωνία που είχα με τον κύριο Λιβάνιο μου μετέφερε ακριβές περιεχόμενο της οδηγίας και ό,τι είχε εξαρχής αναρτηθεί. Επιπλέον ο κύριος Γεωργιάδης και ο κύριος Πέτσας με ενημέρωσαν ότι δεν είχαν δεσμευθεί για οτιδήποτε άλλο. Στο νομοσχέδιο υπάρχει ρύθμιση για τα τηλεπαράθυρα και για την παραγραφή στο εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης η οποία θα βελτιωθεί. Θα υπάρξει νέα νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά σύντομα που θα αφορά περιφερειακούς σταθμούς με εκτίμηση, Γεραπετρίτης».

Ένας νόμος για τα ΜΜΕ εν μέσω Covid 19 είναι ο 4779 που ψηφίστηκε Φεβρουάριο του 2021. Εκεί υπάρχουν κάποια σημεία που ταιριάζουν με την –φερόμενη ως- απάντηση Γεραπετρίτη.

Η «οδηγία» ενδεχομένως να είναι η 2010/13 της Ε.Ε. η οποία αναφέρεται σε σειρά άρθρων του νόμου (από 27 έως 29) και τα οποία αφορούν διαφημίσεις, θυρίδες τηλεπώλησης, χορηγίες μέσα σε προγράμματα, μηνύματα τηλεπώλησης κ.α.  

Σε ότι αφορά το ΕΣΡ, η ίδια οδηγία αναφέρεται στο άρθρο 33 του νόμου, που περιγράφει τις αρμοδιότητές του για την εφαρμογή των κανόνων στο σύνολο των άρθρων. Επίσης, αναφέρει ότι το ΕΣΡ «κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του απαγορεύεται να ζητά ή να δέχεται οδηγίες από οποιονδήποτε άλλο φορέα».  

Ο Γ. Γεραπετρίτης οφείλει να απαντήσει εάν το μήνυμα είναι αληθινό. Διότι αν είναι, ο ίδιος αναφέρεται σε “βελτίωση” του νόμου για το ΕΣΡ και δείχνει ότι υπήρξε μεταξύ του ίδιου, του Γεωργιάδη και του Πέτσα “συνεννόηση” και “δέσμευση” με τον Φουρθιώτη για το περιεχόμενο συγκεκριμένων άρθρων κάποιου νόμου, πιθανότατα του 4779/2021.

Κάτι που, αν ισχύει, συνιστά σκάνδαλο «μεγατόνων» (σ.σ. τουλάχιστον στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*