Ζελένσκι: Στο απυρόβλητο οι Έλληνες εφοπλιστές, «ξέπλυμα» Τάγματος Αζόφ

Σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, δεν παρουσίασε νεοναζί «μαχητές» του Τάγματος Αζόφ.

Το έκανε χθες κατά την ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο και είχε συγκεκριμένο στόχο…

Ο Ζελένσκι που δεν μασάει τα λόγια του

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ζελένσκι έχει αποκτήσει την τρομερή φήμη ότι αντιμετωπίζει κατά μέτωπο «δυσάρεστες αλήθειες», είτε αυτές αφορούν τους Γερμανούς που συνεχίζουν να εισάγουν ρωσικό φυσικό αέριο, είτε τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν, τον οποίον αμφισβητεί κατηγορηματικά σχετικά με τίνος την πλευρά έχει πάρει στον πόλεμο.

Έτσι, πριν λίγες ημέρες είχε γίνει μεγάλο θέμα στο Βέλγιο αν θα «μαλώσει» τους βουλευτές της χώρας για το γεγονός ότι στην Αμβέρσα συνεχίζεται η εισαγωγή ακατέργαστων διαμαντιών από τη Ρωσία, αξίας 1,8 δισ. ευρώ ετησίως.

Στις 24 Μαρτίου, ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα είχε κάνει λόγο για «ματωμένα χρήματα» που βγάζουν Έλληνες επιχειρηματίες που συναλλάσσονται με ρωσικές εταιρείες και για «λιμάνια που πρέπει να κλείσουν», φωτογραφίζοντας σαφώς τους Έλληνες εφοπλιστές που μεταφέρουν κανονικότατα ρωσικό πετρέλαιο με τα δεξαμενόπλοιά τους.

«Από αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να αγοράσουν πυραύλους και να βομβαρδίσουν Έλληνες στη Μαριούπολη και τότε δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό» είχε τονίσει ο πρέσβης μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους.

Κι ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς ότι ο Ζελένσκι θα κάνει τη… «μούρη κρέας» των Ελλήνων βουλευτών για το γεγονός ότι Έλληνες εφοπλιστές συνεχίζουν απρόσκοπτα τις μπίζνες τους, τελικά έκανε μία πολύ – πολύ γενικόλογη αναφορά για την Ευρώπη…

«Όσο διαρκεί αυτός ο φρικτός πόλεμος δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανένα ρωσικό λιμάνι να προσεγγίσει ευρωπαϊκούς λιμένες» είπε ο Ζελένσκι.

Ο «κωμικός» λοιπόν που δεν μασάει τα λόγια του ούτε στο γερμανικό κοινοβούλιο, χθες στο ελληνικό δεν έβγαλε κιχ για Έλληνες επιχειρηματίες ή εφοπλιστές που κονομάνε από το ρωσικό πετρέλαιο.    

Η προπαγάνδα και το «ξέπλυμα»

Αντίθετα, αφού πρώτα τόνισε τις στενές σχέσεις των δύο λαών, μέσω και της εκεί ελληνικής κοινότητας, και έκανε αναφορές στη Φιλική Εταιρεία και τις Θερμοπύλες, αναφωνώντας «ελευθερία ή θάνατος», είπε να προβάλλει και ένα βίντεο με έναν Έλληνα της Μαριούπολης, που οι παππούδες του -όπως ισχυρίστηκε- είχαν πολεμήσει τους Γερμανούς ναζί και τώρα αυτός πολεμάει τους Ρώσους ναζί.

Εάν ήθελε, θα είχε –ίσως- κερδίσει τη συμπάθεια των Ελλήνων, μένοντας μέχρι εκεί.

Συνειδητά, όμως, καθώς τα λόγια του Έλληνα της Μαριούπολης ήταν και βιντεοσκοπημένα, έγινε ξεκάθαρη αναφορά ότι αυτός είναι ένας στρατιώτης του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

Δείτε τι αγωνία ο Ζελένσκι!

Απευθυνόμενος στο ελληνικό κοινοβούλιο και εμμέσως στον ελληνικό λαό, αξιολόγησε –προφανώς μαζί με τους συνεργάτες του- ότι ήταν μεγαλύτερης σημασίας το ξέπλυμα του Τάγματος Αζόφ στην Ελλάδα, παρά η μπίζνα των εφοπλιστών με το ρωσικό πετρέλαιο.

Γιατί αυτή η ιεράρχηση?

Ίσως επειδή πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας κάτι έχει ακούσει για εγκλήματα –ακόμη και κατά Ελλήνων- που έχει διαπράξει το εν λόγω νεοναζιστικό τάγμα.

Επιπλέον, μέσω της γκεμπελίστικης προπαγάνδας του τύπου «λέγε λέγε, κάτι θα μείνει» χθες ένα μεγάλο κοινό άκουσε να αποκαλούνται ναζί οι Ρώσοι από έναν «Έλληνα της Μαριούπολης».

Και σε μία μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού που δύσκολα πείθεται για τις αγαθές προθέσεις του… φιλειρηνικού ΝΑΤΟ και των Ουκρανών νεοναζί (σ.σ. ομοίως δεν πείθεται για τη δημοκρατικότητα του Πούτιν), η χθεσινή παρέμβαση ήταν μία πρώτης τάξεως προπαγάνδα περί ναζί Ρώσων και καλοκάγαθων Ελλήνων στρατιωτών του Τάγματος Αζόφ.

www.freedomofpress.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*