Ζητούμενο για τη χώρα η ελευθερία του τύπου

Η Ελλάδα βρισκόταν στην 70η θέση σε θέματα ελευθερίας του τύπου, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα-αξιολόγηση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα που δόθηκε στην δημοσιότητα τον περασμένο Απρίλιο.   

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει, καθ’ όπως φαίνεται, το παν να κατρακυλήσουμε ακόμη περισσότερο. Οι τελευταίες διώξεις εναντίον της Γιάννας Παπαδάκου και του Κώστα Βαξεβάνη επειδή έκαναν ερευνητική δημοσιογραφία γύρω από το σκάνδαλο της Novartis, προμηνύουν επιδείνωση της θέσης της χώρας στην επόμενη έρευνα των ΔΧΣ.

Είναι δε εξοργιστικό, και συνάμα υβριστικό, ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν αρκεί που «κοντρολάρει» την πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης με διάφορες «παροχές» (λίστα Πέτσα κ.α.), επιδιώκει να φιμώσει και τους λίγους που έχουν απομείνει να κάνουν κριτική στο έργο της και που ερευνούν υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν «δικοί» της.

Αλλά την ίδια στιγμή, αυτό δείχνει πόσο πολύ «τρέμουν» την ανεξάρτητη και ερευνητική δημοσιογραφία που ασκούν έστω και αυτοί οι λίγοι. Και αυτό είναι ενθαρρυντικό διότι δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για το καλό της ελευθεροτυπίας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*