Η κυβέρνηση διέκοψε ξανά τα σχολικά γεύματα!

Χτες, τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση, οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων της χώρας που παίρνουν σχολικά γεύματα ενημερώθηκαν με έγγραφο του ΟΠΕΚΑ ότι από την 1η Μαρτίου 2022 διακόπτεται η παροχή των γευμάτων.

Φέτος τα σχολικά γεύματα δεν είχαν χορηγηθεί μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, διανεμήθηκαν Ιανουάριο και Φεβρουάριο και τώρα ξανασταματούν. Επίσημα, δεν δίνεται καμία εξήγηση για ποιο λόγο διακόπτονται, ούτε πρόβλεψη για πότε θα ξαναξεκινήσει η διανομή.

Το θέμα δημοσιοποίησε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου η οποία αναφέρει σχετικά: «Ο φετινός διαγωνισμός για τα σχολικά γεύματα είχε ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο διότι η κυβέρνηση είχε μεθοδεύσει με απαράδεκτους όρους την ανάθεση του μεγάλου όγκου των γευμάτων σε ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις ημετέρων. Και χρειάστηκε να ψηφίσει η Βουλή μια έωλη ρύθμιση για κατ’ εξαίρεση ανάθεση των έργων εκτός διαγωνισμού, δήθεν λόγω απρόβλεπτων έκτακτων κωλυμάτων, για να μπορέσει να ξεκινήσει τη διανομή γύρω στα Χριστούγεννα. Τελικά ούτε καν με αυτήν την παράκαμψη του νόμου, στα πρότυπα των απευθείας αναθέσεων δήθεν λόγω πανδημίας, κατάφερε η κυβέρνηση να δημιουργήσει μια κανονικότητα στη χορήγηση των σχολικών γευμάτων».

Σήμερα, τα σχολικά γεύματα, με τη ραγδαία φτωχοποίηση οικογενειών από αδύναμα και μεσαία στρώματα, αποκτούν κομβικό ρόλο κατά της παιδικής φτώχειας που αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία δυο χρόνια λόγω του πληθωρισμού και της τεράστιας ακρίβειας, τόσο στην ενέργεια, όσο και σε όλα τα βασικά είδη διαβίωσης που αυτή συμπαρασύρει.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*