Μπάσκετ – Ευρωλίγκα: Τα οικονομικά στοιχεία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Επί του πιεστηρίου και με αφορμή το final four της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο, θα μιλήσουμε για τα οικονομικά στοιχεία των δύο ελληνικών ομάδων που συμμετείχαν στη διοργάνωση, δηλαδή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά και για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των ιδιοκτητών των δύο ΚΑΕ, δηλαδή των αδελφών Αγγελόπουλου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είναι μεγαλομέτοχος της γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ που είχε ιδρύσει ο πατέρας του Παύλος Γιαννακόπουλος το 1971, ο οποίος έμελλε μαζί με τον αδερφό του Θανάση, από το 1992 και μετά που έγιναν ιδιοκτήτες του μπασκετικού Παναθηναϊκού, να τον κάνουν έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη με την κατάκτηση έξι πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Η Βιανέξ το 2022 και το 2021 είχε κύκλο εργασιών 405 και 445 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα, ενώ τα καθαρά της κέρδη, μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 13,2 εκατομμύρια ευρώ το 2022 και στα 16,9 εκατομμύρια το 2021.

Οι αδελφοί Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είναι μεταξύ άλλων ιδιοκτήτες της ναυτιλιακής εταιρείας Arcadia, η οποία διαθέτει στόλο με πετρελαιοφόρα. Η περιουσία της οικογένειας υπολογίζεται σε δισεκατομμύρια ευρώ, με δραστηριότητες σε Ελλάδα και εξωτερικό, όχι μόνο στη ναυτιλία, αλλά και στους τομείς της βιομηχανίας, του real estate και τις τράπεζες. Ωστόσο, εδώ και 25 χρόνια περίπου υπήρξαν και υπάρχουν ενδοοικογενειακές δικαστικές διαμάχες, ανάμεσα στον πατέρα τους Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο που δεν ζει πλέον, με τον αδερφό του Θεόδωρο αλλά και των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού με τον πατέρα τους και στη συνέχεια με άλλους κληρονόμους του.

Σε ότι αφορά τις ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, πριν πάμε στα στοιχεία για τη φετινή σεζόν, ας δούμε πρώτα τί έγραψαν οι δύο ομάδες στους ισολογισμούς τους για την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο βίντεο παρακάτω

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*