Ελληνικό: ο όμιλος Λάτση με προφίλ ευεργέτη για να περιορίσει την αρνητική δημοσιότητα

Από το χριστουγεννιάτικο Experience Park στην κατασκευή του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού: όταν υπάρχουν «κακά» δημοσιεύματα για το πώς η Lamda Development θα βγάλει το 1/5 του συνολικού αντιτίμου που οφείλει στο Δημόσιο για την έκταση στο Ελληνικό με την πώληση 27 οικοπέδων σε ιδιώτες για να χτίσουν οι ίδιοι τις βίλες τους στο παραλιακό μέτωπο, τότε πρέπει να ληφθούν «μέτρα» γιατί η συνέχεια θα είναι «ζόρικη».    

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, λοιπόν, εφημερίδες, sites και social media γέμισαν με φωτογραφίες από το Experience Park στο Ελληνικό και διθυραμβικά κείμενα, όπως: «Στο πάρκο υπάρχει σιντριβάνι που αποτελεί σημείο αναφοράς με εκατοντάδες πίδακες νερού, που δημιουργούν μοναδικό υδάτινο θέαμα χορογραφημένο με μουσική κάθε μισή ώρα. Μια δυναμική εγκατάσταση με στοιχεία φαντασμαγορίας που ασφαλώς κάνει ρεκόρ φωτογραφίσεων στο Ιnstagram».

Με είσοδο ελεύθερη και καταπληκτική ατάκα ενός μάνατζερ του ομίλου ότι κάποια παγκάκια φτιάχτηκαν από τα μπάζα των κατεδαφίσεων «στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε για ανακύκλωση υλικών»…

Αμέσως μετά τις γιορτές, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι με χορηγία του ίδιου του Σπύρου Λάτση θα κατασκευαστεί εντός της επόμενης τριετίας το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, σε οικόπεδο το οποίο ανήκει στους κοινωφελείς χώρους που βρίσκονται εντός της επένδυσης του Ελληνικού. Για την παρουσίαση της χορηγίας, μάλιστα, έγινε και ειδική εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα στο δημαρχείο Ελληνικού – Αργυρούπολης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, του προέδρου της Βουλής, εκπροσώπων της κυβέρνησης, των κομμάτων κ.α.

Η Lamda Development του ομίλου Λάτση απέκτησε την τεράστια έκταση το 2014, επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, μετά από διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ έναντι 935 εκατ. ευρώ. Τον Οκτώβριο του 2014 το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε μελέτη σύμφωνα με την οποία η τιμή αγοράς αντιστοιχούσε σε μόλις 92 ευρώ ανά… τ.μ., ενώ υπολόγιζε την πραγματική αξία σε 3 δις. ευρώ.

Τα δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου προκάλεσαν την αντίδραση του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και εκείνος με τη σειρά του παρήγγειλε πραγματογνωμοσύνες από δύο ιδιώτες. Αυτές παραδόθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 και εκτιμούσαν σε πάνω από 1,5 δις. ευρώ την αξία του Ελληνικού η πρώτη και σε 2,3 δις. ευρώ η δεύτερη.

Αφενός, λοιπόν, η Lamda αγόρασε την έκταση σε πολύ χαμηλή τιμή, αφετέρου με την πώληση 27 παραλιακών οικοπέδων που αντί να τα χτίσει η ίδια, θα τα χτίσουν αυτοί που θα τα αποκτήσουν και θα βγει διπλά κερδισμένη: θα αποδεσμεύσει κεφάλαια που θα πήγαιναν στην ανέγερση των κατοικιών, ενώ από την πώληση θα εισπράξει σχεδόν το 20% της αξίας όλης της έκτασης.

Η Lamda στα αποτελέσματα εννιαμήνου του 2021 ανέφερε επίσης ότι ότι για τα διαμερίσματα του πύργου κατοικιών της μαρίνας έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το 77% της πωλούμενης επιφανείας (αντιστοιχεί σε περίπου 30.000 τ.μ.), που αντιπροσωπεύουν δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους 348 εκατ. ευρώ, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών. Και η δουλειά έχει συνέχεια με διάθεση άλλων 1.000 κατοικιών κ.α.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*