Ετοιμάζουν μεγάλο άνοιγμα του τουρισμού από Μάρτιο ανεξάρτητα από την πορεία της πανδημίας

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με tour operators από το εξωτερικό προγραμματίζει ένα τεράστιο άνοιγμα του τουρισμού και μάλιστα από το μήνα Μάρτιο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι, μόλις δύο μήνες πριν την εκκίνηση, η χώρα έχει 683 διασωληνομένους και σχεδόν 90 νεκρούς κάθε μέρα.  

Χθες, σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI, Fritz Joussen, αναφέρθηκε ότι οι πελάτες της εταιρείας που θα ταξιδέψουν φέτος προς την Ελλάδα θα είναι διπλάσιοι από πέρυσι και θα φτάσουν τα 3 εκατομμύρια επισκέπτες, ξεπερνώντας ακόμη και τα επίπεδα του 2019.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Norwegian Cruise Line διεμήνυσε στον Έλληνα υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια ότι από μόνη της προγραμματίζει να φέρει περισσότερους από 200.000 επιβάτες με περισσότερες από 500 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια και με τον Πειραιά να αποτελεί σημείο «εκκίνησης» (homeport) για 50 δρομολόγια. Και όλα αυτά σε μία «περίοδο κρουαζιέρας» που θα διαρκέσει από τις 2 Μαρτίου έως τις 22 Νοεμβρίου του 2022.

Τελικά φαίνεται ότι η κυνική ομολογία του πρωθυπουργού πριν λίγες ημέρες ότι «είχαμε 16.000 νεκρούς το 2021 αλλά πήγε καλά ο τουρισμός», αποτελεί μέρος του σχεδιασμού και για την τουριστική σεζόν του 2022, με πλήρη αδιαφορία πόσοι πεθαίνουν κάθε μέρα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*