Μύκονος: Αγωνία Κικίλια μην «πνιγούν» πάλι φέτος οι τουρίστες από τα… λύματα

Συνάντηση με το δήμαρχο της Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά και φορείς του νησιού είχε χθες ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της οποίας τους παρουσίασε μελέτη που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο «για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Μυκόνου».

Οι δράσεις αυτές αφορούν την ολοκλήρωση του χωρικού σχεδιασμού, την ανάπτυξη και ολοκλήρωση υποδομών, την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τη διαχείριση της κρουαζιέρας και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ζητήματος.

Στην πραγματικότητα «τρέχουν» να προλάβουν μην επαναληφθεί ξανά το περσινό φιάσκο όταν τον Ιούλιο «έσκασαν» οι αποχετεύσεις στον Πλατύ Γιαλό με αποτέλεσμα τουρίστες, ντόπιοι και εργαζόμενοι να υποφέρουν από την δυσοσμία και το λιμενικό να απαγορεύει το μπάνιο στη θάλασσα, καθώς είχαν πέσει λύματα.

Αντίστοιχα, θέλουν να αποφύγουν και τα προβλήματα με το νερό: πέρυσι τον Αύγουστο η εικόνα του νησιού δέχτηκε και άλλο πλήγμα όταν ξέμεινε από νερό, με αποτέλεσμα οι βρύσες να βγάζουν χώμα, οι πισίνες να αδειάζουν και κάτοικοι –επιχειρηματίες να πληρώνουν για να φέρουν υδροφόρες από την Τήνο.    

Γι΄ αυτό ο Β. Κικίλιας εκπονεί και παραδίδει σχέδιο στο δήμο Μυκόνου, ώστε αν συμβεί πάλι «ατύχημα» το καλοκαίρι , να μπορεί να πει ότι «το υπουργείο τα είχε επισημάνει στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι το 2013 το «νησί των ανέμων» είχε πρωτοτυπήσει και σε σκάνδαλο με τα απορρίμματά του, καθώς είχε αποδειχθεί τότε ότι τα έστελνε να πεταχτούν στην… Αθήνα!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*