Καταγγελίες για οδηγούς σε courier και delivery που τους υποχρεώνουν να εργαστούν

Παρέμβαση στο franchise κατάστημα της ACS στο Χαϊδάρι πραγματοποίησε χθες 25/1 το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων και Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ) διότι έλαβε καταγγελίες από πελάτες ότι η διανομή γινόταν κανονικά.

«Ζητήσαμε να σταματήσει εδώ και τώρα η διανομή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η είσοδος του καταστήματος είναι σαν παγοδρόμιο! Σε αυτές τις συνθήκες καλούνται οι συνάδελφοι να δουλέψουν. Είναι εγκληματική η στάση της εργοδοσίας! Απαιτούμε τώρα την εργοδοσία της ACS να σταματήσει να βάζει σε κίνδυνο τους συναδέλφους μας!» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ΣΕΤΤΑ στην ανακοίνωσή του.

Σε ότι αφορά τα delivery φαγητού, στην συντριπτική τους πλειονότητα δεν εξυπηρετούσαν χθες με εξαιρέσεις δύο καταστημάτων στα 800 (σ.σ. ενδεικτική καταγραφή από την πλατφόρμα του e-food).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χθες ότι και για σήμερα Πέμπτη 27/1 ότι λόγω του πάγου στους δρόμους «δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier)».

Παρά τις σχετικές ανακοινώσεις, εταιρείες courier πίεζαν έως αργά χθες το βράδυ τους εργαζομένους τους να βγουν για διανομή με αυτοκίνητα, με τα οποία όμως και πάλι κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι λόγω του πάγου σε δρόμους και πεζοδρόμια (ειδικά σε μικρά στενά που ακόμη έχουν πολλά χιόνια).    

«Το τυράκι είναι ότι θα πληρωθούν σαν αργία» έλεγε ο ΣΕΤΤΑ στην ανακοίνωσή του για να εξηγήσει πως οι προϊστάμενοι σε εταιρείες και επιχειρήσεις προσπαθούν να κάνουν ελκυστική την εργασία σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*