Λος Άντζελες: Η αυξανόμενη φτώχεια φέρνει επιθέσεις σε τρένα μεταφορικών εταιρειών

H Union Pacific, μία από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρείες των ΗΠΑ, αναφέρει ότι οι κλοπές σε τρένα της που μεταφέρουν πακέτα μεγάλων εταιρειών όπως Amazon, UPS και FedEX έχουν σημειώσει αύξηση 160% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο CNN οι επιθέσεις αυτές σχετίζονται με την αυξανόμενη φτώχεια που είναι απόρροια της πανδημίας, ενώ η Union Pacific λέει πως εξετάζει την διακοπή των δρομολογίων της στο Λος Άντζελες, αφήνοντας αιχμές κατά των αρχών ότι οι συλληφθέντες αφήνονται ελεύθεροι μετά από 24 ώρες κράτησης.

Τα κοντέινερ και τα βαγόνια είναι κλειδωμένα, η σιδηροδρομική εταιρεία διαθέτει δική της αστυνομική δύναμη, αλλά ότι και να κάνει δεν μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο.

Στόχος των επιθέσεων είναι ο εντοπισμός πακέτων που να περιέχουν αντικείμενα που δύναται να μεταπωληθούν. Γι΄αυτό και μετά τις «εφόδους» οι σιδηροδρομικές γραμμές γεμίζουν με πακέτα που δεν μπορούν να αποφέρουν μετρητά.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στο Λος Άντζελες, το CNN επισημαίνει σε άλλο ρεπορτάζ του ότι μετά την έξαρση της πανδημίας παρατηρείται αύξηση και στο shop lifting σε όλη τη χώρα.   

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*