Η Epic Games εξαγόρασε το Bandcamp

Η εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Epic Games (Fortnite, Assassin’s Creed κ.α.) ανακοίνωσε χθες ότι απόκτησε τη δημοφιλή μουσική πλατφόρμα Bandcamp. Μία κίνηση που από πολλούς ελήφθη ως «αντίπαλο δέος» στο Spotify, καθώς το τελευταίο κατηγορείται για έλλειψη σεβασμού απέναντι στη μουσική και τους καλλιτέχνες.

«Στην Epic, βρήκαμε έναν συνεργάτη που πιστεύει τόσο βαθιά όσο εμείς ότι το μέλλον της μουσικής και της ίδιας της τέχνης εξαρτάται από τη δημιουργία ισότιμων και χωρίς αποκλεισμούς κοινοτήτων, όπως αυτή που βοήθησαν οι θαυμαστές και οι καλλιτέχνες μας να χτιστούν. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εργαστούμε μαζί με την ομάδα της Epic για να επιταχύνουμε την υλοποίηση της αποστολής μας και να επιδιώξουμε τον κοινό μας στόχο να ενδυναμώσουμε περισσότερους δημιουργούς με δίκαιο και ανοιχτό τρόπο” ανέφερε σε δηλώσεις του ο CEO του Bandcamp, Ήθαν Νταιαμοντ.

«Το Bandcamp έχει δημιουργήσει μια απίστευτη κοινότητα όπου οι ανερχόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να πετύχουν χάρη στην άμεση υποστήριξη των θαυμαστών τους, με ένα από τα καλύτερα μοντέλα εσόδων και με σεβασμό στη μουσική» ανέφερε ο Στιβ Άλισον, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Epic Games.

Η Epic Games, που έχει έδρα το Κέρι στην Βόρεια Καρολίνα, ιδρύθηκε από τον Τιμ Σουίνεϊ ως Potomac Computer Systems το 1991, αρχικά στο σπίτι των γονιών του στο Πότομακ του Μέριλαντ!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*