Στα «σχοινιά» η Volton: Μήνυση από το Δήμο Αθηναίων για «φουσκωμένα» δημοτικά τέλη

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε ο δήμος της Αθήνας στις 23 Φεβρουαρίου, προκειμένου να διερευνηθούν δύο υποθέσεις με υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών εις βάρος Αθηναίων δημοτών από την ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Volton.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων το περασμένο διάστημα έγινε αποδέκτης δύο καταγγελιών από δημότες του, αναφορικά με υπέρογκες χρεώσεις εις βάρος τους από την εταιρεία Volton. Η εν λόγω εταιρεία συμπεριέλαβε στους συγκεκριμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου Αθηναίων), χρεώσεις με υπερδιπλάσιο «καπέλο»:

*Για Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού (ΔΤ) χρέωση με συντελεστή 3,50 ευρώ/τ.μ. αντί του ισχύοντος 1,55 ευρώ/τ.μ.

*Για Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΔΦ) χρέωση με συντελεστή 3,45 ευρώ/τ.μ. αντί του ισχύοντος 0,33 ευρώ/τ.μ.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι φυσικά αν οι δύο περιπτώσεις είναι μεμονωμένες και προέκυψαν από… λάθος, ή αν τα «φουσκωμένα» δημοτικά τέλη στους λογαριασμούς της συγκεκριμένης εταιρείας έχει λάβει διαστάσεις… «πανδημίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Volton είναι η μία από τις δύο εταιρείες που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ στους δήμους (από δημοτικά τέλη) και στους διαχειριστές του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ. Τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας πηγάζουν από το γεγονός ότι η εταιρεία είχε πουλήσει το προηγούμενο διάστημα “πακέτα” σε πολύ χαμηλές τιμές, τα οποία ζημιώνουν την Volton τώρα που η τιμή του ρεύματος  έχει ακριβύνει.   

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*