Σκανδαλώδης χορηγία 93.000 ευρώ από τον ΕΟΤ στην Panic για το live 50 Cent – Αργυρού

Με διαδικασίες fast track και με μία αιτιολογία που είναι σχεδόν για… γέλια, ο ΕΟΤ αποφάσισε να χορηγήσει 93.000 ευρώ στην Panic Entertainment Group για τη συναυλία του 50 Cent με τον Κωνσταντίνο Αργυρό.

Το live επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ χθες, Σάββατο 29 Οκτωβρίου, αλλά για τεχνικούς λόγους που επικαλέστηκε η διοργανώτρια εταιρεία, τελικά θα γίνει σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Από τη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη σελίδα του ΕΟΤ προκύπτει ότι η πρόταση για τη χορηγία προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού έγινε στις 20 Οκτωβρίου, η εισήγηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο στις 25 Οκτωβρίου και η απόφαση ελήφθη την ίδια κιόλας μέρα.

Την επόμενη κιόλας, δηλαδή στις 26/10, η απόφαση ήταν ήδη ανηρτημένη στη Διαύγεια (σ.σ. μη γίνει και καμία «στραβή» ενόψει του τριημέρου 28ης).

Η απόφαση του ΕΟΤ

Κι ενώ ως μεγάλος χορηγός της συναυλίας στις αφίσες και παντού εμφανίζεται η Coca Cola, ο ΕΟΤ αιτιολογεί την fast track απόφασή του με το σκεπτικό ότι η χορηγία γίνεται «στο πλαίσιο εορτασμού σαράντα ετών κατασκευής του εν λόγω γηπέδου»!

Διότι μία καλή αιτιολογία είναι αναγκαία όταν η χορηγία είναι προκλητική όχι μόνο γιατί διοργανωτής είναι η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία (και όχι μόνο) της χώρας και με χορηγό το γνωστό αναψυκτικό, αλλά επειδή αποτελεί και αθέμιτο ανταγωνισμό προς άλλους διοργανωτές συναυλιών.

Και όλα αυτά ενώ ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη απευθύνει Πρόσκληση για υποβολή προσφορών σε σχέση με τα έργα που πρόκειται να λάβουν χώρα για την ανακαίνιση του ΟΑΚΑ και του περιβάλλοντος χώρου, ύψους 55 εκατ. ευρώ μέσω Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου στη συνέχεια η εκμετάλλευσή του να περάσει σε ιδιώτες.  

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για μία χορηγία προκειμένου να εορταστεί η επικείμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ…   

www.freedomofpress.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*