Ο Γρηγόρης Δημητριάδης και το οργανωμένο έγκλημα

Οι χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Βρέντζου, μέλους του δ.σ. του Ολυμπιακού και στενού συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, για «ένα καθεστώς παρανομίας με συνδέσμους στο οργανωμένο έγκλημα, έδρα στο Μέγαρο Μαξίμου και πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Δημητριάδη», προκάλεσαν θόρυβο επειδή έγιναν μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

«Βαριές κουβέντες» στον απόηχο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα αλλά και των παρακολουθήσεων συνομιλιών των συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Κουρτάκη και Θοδωρή Καρυπίδη, με στόχο τον ίδιο.   

Οι δηλώσεις Βρέντζου, όμως, έρχονται και «κουμπώνουν» με δημοσιεύματα και αναφορές που έχουν και στο παρελθόν εμπλέξει τον ανιψιό και πρώην διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, με το οργανωμένο έγκλημα, διασυνδέοντάς το με το Μέγαρο Μαξίμου και την ΕΥΠ.

Αναφορές και δημοσιεύματα που, ο δικηγόρος στο επάγγελμα Γρηγόρης Δημητριάδης, δεν τόλμησε ούτε μία φορά να σχολιάσει δημόσια, να διαψεύσει ή να στείλει κάποιο εξώδικο. Σε αντίθεση με την υπόθεση των υποκλοπών, όπου έσπευσε να εκφοβίσει με αγωγές μέσα και δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με το θέμα.  

Σε μία κανονική χώρα, οι αναφορές αυτές θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει πολιτικό «σεισμό» και κινητοποίηση της Δικαιοσύνης. Η Ελλάδα, όμως, εδώ και καιρό έχει πάψει να θεωρείται κανονική χώρα…

*Ο Γιάννης Βρέντζος είπε χθες τα εξής:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από καθεστώς παρανομίας και οργανωμένου εγκλήματος. Ολα τα παραπάνω είναι βεβαίως λογικά απο τη στιγμη που στη κυβέρνηση για τρία ολόκληρα χρόνια λειτουργούσε ένα καθεστώς παρανομίας, υποκλοπών με συνδέσμους και παρακλάδια σε όλο το οργανωμένο έγκλημα με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου και πρωταγωνιστή τον Γρήγορη Δημητριαδη και την βρώμικη λαθραία ποινική παρέα του…».

Greek… Maximou Mafia

*Τον Απρίλιο του 2020, η Zougla του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου έγραφε τον Απρίλιο του 2020 για «τη σύνθεση μίας καθόλα νέας και ιδιαίτερης δομής η οποία δημιουργήθηκε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατόπιν προσωπικής πρωτοβουλίας του Νο 2 του Μαξίμου και ανιψιού του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη….. Η Υπηρεσία αυτή, γνωστή και ως “Ομάδα Κρούσης”, είναι μία μονάδα που αποτελείται από αστυνομικούς με “ειδικά προσόντα”. Είναι μποξέρ, τζουντόκα, γνώστες του καράτε κ.λπ. Όλοι αυτοί λειτουργούν υπό τις διαταγές συγκεκριμένου αστυνομικού, έμπειρου σε θέματα “νυχτερινών διαδρομών”, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τη δημοσιογραφική έρευνα, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και είχε περάσει από Πειθαρχικό … Οι γνώστες της ιδιαίτερης εσωτερικής αρχιτεκτονικής της ΕΥΠ σημειώνουν πως ο αρχηγός της ομάδας κρούσης συντονίζει αφενός ανεπίσημους και υπόγειους χρηματοδότες, αλλά και εκτελεί καθήκοντα «διακομιστή» εν είδει «ταμία». Οι «επιχορηγήσεις», κατά τις ίδιες πηγές, κατευθύνονται επίσης στα ιδιαίτερα ταμεία της ελίτ της εξουσίας. Τα πρόσωπα που ανέλαβαν τη χρηματοδότηση αυτού του Δικτύου ελέγχονται από το διαχρονικό και πολύ «Βαθύ Κράτος» της συντηρητικής παράταξης. Τα «κονδύλια» προέρχονται από δραστηριότητες στους επικερδείς τομείς των καυσίμων και των λαθραίων τσιγάρων»

Στην πραγματικότητα, αυτά που γράφονταν στη Zougla τον Απρίλιο του 2020, περιέγραφαν την «Ομάδα Κρούσης» του Γρ. Δημητριάδη σαν κάτι που θυμίζει την Greek Police Mafia, το «κύκλωμα» προστασίας που αποκαλύφθηκε το 2016 από την ΕΥΠ και στο οποίο συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, άνθρωποι της νύχτας και δικηγόροι. Το κύκλωμα είχε τότε έσοδα περί το ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα και αρχιταμίας ήταν ο Δημήτρης Μάλαμας που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019.     

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης σιώπησε απέναντι σε αυτές τις βαρύτατες καταγγελίες, που έλαβαν χώρα μετά το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό δικυκλιστή στην οδό Μιχαλακοπούλου από ανθρώπους της φρουράς του.

*Στις 4/3/2021 η εφημερίδα Μακελειό του Στέφανου Χίου κάνει αναφορά για την ύπαρξη ενός αποκαλυπτικού βίντεο: «Σε αυτό απεικονίζεται ανώτατο “κυβερνητικό” στέλεχος” να ομολογεί πως: “Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, αυτό το καλό παιδί, λίγες ημέρες αλλά και πολλούς μήνες πριν την απόπειρα κατά Χίου, συναντιόταν στο Μαξίμου με τον “Κορλεόνε” της ντόπιας Μαφίας, Καπέ- Καπετανάκη, ο οποίος δολοφονήθηκε ή το πιο σωστό, του έκλεισαν το στόμα, 4 μήνες μετά την απόπειρα κατά του δημοσιογράφου μας. Στο ίδιο μέρος: Στα Βριλήσσια…».

Ο Σ. Χίος, σε εκπομπή του είχε πει ότι είχαν τον Καπετανάκη «ως μπράβο και διεκπεραιωτή ακόμη και ξεκαθαρισμάτων λογαριασμών που αφορούσαν την κυβέρνηση».

Τέλος, και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στα Νέα του Σαββάτου 29/10/2022, σε ρεπορτάζ του για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το ρόλο του Γρ. Δημητριάδη αναφέρει: «ένα κρίσιμο ερώτημα παραμένει και για το ακριβές περιεχόμενο των «θολών» επαφών ανθρώπων σε θέσεις κρίσιμης σημασίας με άτομα κι από τον ποινικό χώρο που σχετίζονταν με το οργανωμένο έγκλημα. Σύμφωνα με μία εκδοχή, αυτό έγινε για «λόγους προσωπικής ασφάλειας». Προκαλώντας βεβαίως τις εύλογες απορίες γιατί δεν ζητήθηκε αρωγή και προστασία από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες».

www.freedomofpress.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*