Τα τρένα πήγαιναν στα «τυφλά» – Μεγάλες οι ευθύνες της Πολιτείας και της Hellenic Train

Καθώς ο αριθμός των θυμάτων από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη μεγαλώνει όσο περνούν οι ώρες (στους 36 στις 10 το πρωί), στο φως έρχονται στοιχεία που δείχνουν ότι τα τρένα πήγαιναν στα «τυφλά», καθώς εδώ και χρόνια δεν λειτουργούν τα συστήματα τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης.

Τραγική ειρωνεία, λίγες μέρες πριν το χθεσινοβραδινό τραγικό δυστύχημα ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, δήλωνε με στόμφο «δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα».

Από τα στοιχεία που παραθέτουμε παρακάτω γίνεται σαφές ότι για την πολύνεκρη σύγκρουση φέρουν μεγάλες ευθύνες τόσο η Πολιτεία, όσο και η ιταλικών συμφερόντων Hellenic Train. Ενδεχομένως οι έρευνες να αναδείξουν και ανθρώπινο λάθος, το οποίο όμως ίσως να μην είχε συμβεί εάν ήταν σε λειτουργία οι απαραίτητες υποδομές.   

Στις 13 Μαΐου του 2017 στο Άδενδρο είχε εκτροχιαστεί τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν δέκα.

Με αφορμή εκείνο το δυστύχημα, το σωματείο των μηχανοδηγών είχε επισημάνει τότε ότι στην γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη δεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση και τα φωτοσήματα στο 70% της γραμμής, αλλά ούτε και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ελέγχου Τρένων (ETCS) και GSM-Railway (σύστημα ασύρματων επικοινωνιών).

Με απλά λόγια, είναι πέρα για πέρα αληθής ο ισχυρισμός του Κώστα Γενιδούνια, προέδρου του σωματείου μηχανοδηγών, σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ που κατήγγειλε ότι «ούτε οι ενδείξεις λειτουργούν, ούτε τα φωτοσήματα, ούτε ο έλεγχος της κυκλοφορίας» , επισημαίνοντας μάλιστα –μετά από σχετικό ερώτημα- ότι αυτή η κατάσταση κρατάει χρόνια.

Προκύπτει, λοιπόν, ότι οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν αναδείξει από χρόνια τις παθογένειες του ελληνικού σιδηροδρόμου, λέγοντας πως παρά τα τεράστια ποσά που έχουν ξοδευτεί κατά καιρούς, ακόμα και σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των έργων δεν έχει ολοκληρωθεί.  

Την ίδια ώρα ο γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κουτσιούκης, αποκάλυψε σήμερα το πρωί στο OPEN ότι τα συστήματα GPS έχουν αγοραστεί από το 2000 και δεν έχουν τοποθετηθεί.

Η Hellenic Train νωρίτερα σήμερα το πρωί εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει «τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού».

Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει ότι «με αίσθημα ευθύνης, ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό της μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η φροντίδα και η απρόσκοπτη ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης».

Δυστυχώς, το «αίσθημα ευθύνης» δεν υπήρχε ενόσω γνώριζε ότι το δίκτυο των τρένων που η ίδια εκμεταλλεύεται είχε τόσες ελλείψεις και προβλήματα στις υποδομές και την ασφάλεια, με τραγικά αποτελέσματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*