Τραγωδία στα Τέμπη – Σύγκρουση τρένων – Δεκάδες νεκροί

Στους 29 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί (ώρα 06.00) από την σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων χθες το βράδυ στην περιοχή Ευαγγελισμού του Δήμου Τεμπών. Την ίδια ώρα στους 85 ανέρχονται οι τραυματίες.

Η μία αμαξοστοιχία ήταν η επιβατική IC 62 και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και η άλλη εμπορευματική που κατευθυνόταν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.  Στις δυο αμαξοστοιχίες επέβαιναν 350 επιβάτες και 20 άτομα προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 23.24 επιβάτης της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ο οποίος είχε απεγκλωβιστεί, πήρε το 112 και ειδοποίησε για τη σφοδρή σύγκρουση. Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά.

Τα μπροστινά βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Στην περιοχή επιχειρούν μονάδες της ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Λαμία.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς το να συγκρούονται τρένα εν έτη 2023 δείχνει ότι υπήρξε σοβαρή αμέλεια.

Η εταιρεία Hellenic Train, που ανήκει πλέον στους ιταλικούς σιδηροδρόμους, μέχρι τις 06.00 είχε εκδώσει δύο ανακοινώσεις, μία που ενημέρωνε για τη σύγκρουση των τρένων και μία για καταργήσεις δρομολογίων λόγω της σύγκρουσης.   

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*