Με δύο «μηνύματα» απαντά η ΠΟΕΕΤ στη WOLT για την απόλυση συνδικαλιστή στο Ηράκλειο

Την περασμένη εβδομάδα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, κατήγγειλε την απόλυση συνδικαλιστή – διανομέα από τη Wolt, διότι αυτός ενημέρωνε τους συναδέρφους του ότι απαγορευόταν το delivery λόγω καιρικών συνθηκών.

Η εταιρεία έσπευσε να χαρακτηρίσει αναληθή τα δημοσιεύματα και να δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι η πλατφόρμα της δεν λειτουργούσε εκείνες τις μέρες σε Αττική και Κρήτη.

Σήμερα, όμως, η ΠΟΕΕΤ δημοσιοποιεί δύο μηνύματα που θέτουν εν αμφιβόλω τους ισχυρισμούς της εταιρείας, τουλάχιστον σε ότι αφορά το Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:  «Χιονόπτωση και χιονόστρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης είχαμε την Κυριακή 23/01/2022, όπως θα δείτε στα μηνύματα της εταιρείας, παροτρύνει τους διανομείς στις 24/01/2022 να βγούνε για δουλειά μετά τις 5μ.μ. “όπου θα έχει σταματήσει το χιονόνερο” όπως χαρακτηριστικά λέει και δίνει μπόνους και 2€ ανά παραγγελία, ενώ για τις 25/01/2022 ενημερώνει πως το μπόνους θα είναι 1,10€ για κάθε παραγγελία και στο τέλος αναφέρεται πως αν οι συνθήκες δεν εμπνέουν να μην διανέμετε. Αφού πρώτα σας δίνω μπόνους έτσι για το “ξεκάρφωμα” σας εφιστώ και την προσοχή!!!».

Η Ομοσπονδία αναφέρει επίσης ότι μόλις πληροφορήθηκε την απόλυση του Ε.Χ., αντιπροέδρου του σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού στο Ηρακλείου Κρήτης, επικοινώνησε με το σωματείο εκεί για να μάθει ακριβώς τι έχει γίνει.

«Έκπληκτοι διαπιστώσαμε πως η απόλυση του συναδέλφου έχει να κάνει με την συνδικαλιστική του δράση τις μέρες των ακραίων καιρικών συνθηκών, καθώς ενημέρωσε τους συναδέλφους του πως με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διανομή τις ημέρες αυτές» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

H WOLT σε ανακοίνωσή της την περασμένη Παρασκευή ανέφερε ότι ήταν αναληθή τα δημοσιεύματα περί απόλυσης εργαζομένου, επειδή δεν ήταν μισθωτός αλλά… «μπλοκάκιας»: «Συνεργάστηκε με την πλατφόρμα μας ως ελεύθερος επαγγελματίας και η συνεργασία μας ολοκληρώθηκε για λόγους επιχειρησιακούς» υποστήριζε.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης στην ανακοίνωσή της ότι τη Δευτέρα 24/1 «εθελοντικά» έκλεισε την πλατφόρμα της και τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας. Ωστόσο τα μηνύματα που έδωσε η ΠΟΕΕΤ «αδειάζουν» την WOLT για το Ηράκλειο.  

Τέλος, η ΠΟΕΕΤ δηλώνει ότι ήδη ξεκίνησε τη διαδικασία τριμερούς στον ΟΜΕΔ για την άμεση επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή διανομέα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*