«Ελευθεροδολοφονία» είναι που πέρυσι τέτοια μέρα είχαμε 17 θανάτους από Covid 19 και σήμερα 119

«Ελευθεροδολοφονία» είναι ο όρος που χρησιμοποίησε χθες στην ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης εις βάρος των δημοσιογράφων Κ. Βαξεβάνη και Γ. Παπαδάκου, σε ένα ντελίριο κατά της ελευθερίας του τύπου και κατά της ερευνητικής δημοσιογραφίας: ανάμεσα σε άλλες αθλιότητες περί «συμμοριών» είπε και ότι «δεν πρόκειται για Ελευθεροτυπία αλλά για ελευθεροδολοφονία».

Ε λοιπόν, του το επιστρέφουμε: «ελευθεροδολοφονία» ήταν όταν παραδέχτηκε προ ημερών σε συνέντευξή του ότι «το 2021 μπορεί να είχαμε 16.000 νεκρούς, αλλά ο τουρισμός πήγε καλά».

«Ελευθεροδολοφονία» είναι και το πρωτοφανές, με εμβολιαστική κάλυψη 73,3%, να έχουμε σήμερα 119 νεκρούς –μετά μάλιστα από μία περίοδο περιορισμών που αίρονται απόψε- όταν πέρυσι τέτοια ημέρα (31/1/2021) οι ημερήσιοι θάνατοι από Covid 19 ήταν 17.

Σήμερα οι συνολικοί θάνατοι από την πανδημία έφτασαν τους 23.500. Πέρυσι τέτοια μέρα ήταν 5.796. Μέσα σε αυτό το δωδεκάμηνο, και ενώ έχει μεσολαβήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, θρηνούμε 17.704 συμπολίτες μας.

Γιατί? Επειδή στην πραγματικότητα ο Κ. Μητσοτάκης ποτέ δε νοιάστηκε να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Και ενώ είχε στα χέρια του τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, εκείνος εγκληματικά αποφαινόταν –πάλι από το βήμα της Βουλής- ότι είναι το ίδιο να σε διασωληνώνουν εκτός ΜΕΘ.

Και μετά από όλα αυτά έχει το θράσος να μιλάει για «ελευθεροδολοφονίες»…   

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*