
Στις 18 Ιανουαρίου 2022 η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ ενέκρινε την τροποποίηση στο άρθρο 2 του καταστατικού της εταιρείας, εκεί όπου περιγράφεται ο «σκοπός», προκειμένου να εντάξει στις δραστηριότητες του Οργανισμού τις διαδικτυακές πλατφόρμες διαμεσολάβησης σε προϊόντα που προσφέρονται από εστιατόρια, ταχυφαγεία, μίνι μάρκετ, βιβλιοπωλεία, προϊόντα καπνού κ.α.
Στην πραγματικότητα ο ΟΤΕ διαθέτει τέτοια πλατφόρμα από το 2019: το ΒΟΧ, το οποίο το 2020 εξαγόρασε το skroutz food και τώρα συνεργάζεται με 9.000 καταστήματα σε 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
Προς τι, λοιπόν, τώρα η τροποποίηση του καταστατικού πέρα από το τυπικό? Διότι στα παραπάνω ο ΟΤΕ πρόσθεσε και την παροχή ταχυμεταφορικών υπηρεσιών τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για τρίτους.
Το καταστατικό δίνει λοιπόν τη δυνατότητα στον Οργανισμό να το πράξει. Ειλημμένη απόφαση δεν υπάρχει ακόμα αλλά όπως αναφέρει ο οικονομικός τύπος «το εξετάζει σοβαρά».
Βλέπουν ότι οι μεγάλοι ανταγωνιστές, το e-food και η wolt, έχουν μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του BOX καθώς διαθέτουν ιδιόκτητο στόλο, ότι μπαίνουν όλο και πιο πολύ σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα και γενικά ότι έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας» που εκτιμάται σε τζίρο (σ.σ. όχι κέρδη) 800 εκατ. ευρώ.
Και για να μπορέσει ο ΟΤΕ να τους πάρει μεγάλο μερίδιο μέσω της ΒΟΧ πρέπει να φτιάξει στόλο (σ.σ. να θυμίσουμε ότι η Skroutz έφτιαξε πρόσφατα δικό της στόλο με μηχανάκια και φορτηγάκια).
Το καταστατικό, λοιπόν, το προβλέπει, μένει να φανεί αν θα υλοποιηθεί.
Κάντε το πρώτο σχόλιο