Υπόθεση Novartis: Βαξεβάνης και Παπαδάκου ανέβαζαν τις τιμές των φαρμάκων?

Τον Ιούνιο του 2020 η Novartis Hellas συμφώνησε να καταβάλλει αποζημίωση 225 εκατ. δολαρίων στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις αμερικανικές αρχές, παραδεχόμενη ότι από το 2012 έως το 2016 προχώρησε σε αθέμιτες παροχές προς υπαλλήλους κρατικών νοσοκομείων και κλινικών στην Ελλάδα ώστε να αγοράζουν περισσότερα φάρμακα της. Αυτά στην Αμερική.

Στην Ελλάδα, σήμερα γνωστοποιήθηκε ότι τίθεται στο αρχείο η ερεύνα των Οικονομικών Εισαγγελέων όσον αφορά ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή των πρώην υπουργών υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου στην υπόθεση της Novartis. Η αρχειοθέτηση εγκρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστου Μπαρδάκη.

Να θυμίσουμε ότι η έρευνα για εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα ξεκίνησε μετά από κοινοποίηση εγγράφου του FBI προς τις ελληνικές δικαστικές αρχές και αφού είχαν καταθέσει στο εξωτερικό προστατευόμενοι μάρτυρες, των οποίων οι μαρτυρίες δεν αμφισβητήθηκαν στις ΗΠΑ και οι οποίες οδήγησαν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό την εταιρεία.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε: «Η ολοκλήρωση της έρευνας των πολιτικών, που συκοφαντήθηκαν στη σκευωρία Novartis, την οποία νοσηρά και εγκληματικά μυαλά έστησαν κατά λειτουργών της Δημοκρατίας και της ίδιας της πολιτείας, ανοίγει το πιο σημαντικό κεφάλαιο, αυτό της πλήρους αποκάλυψης όλων των πτυχών της σκευωρίας, της απόδοσης ευθυνών σε φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και της υποδειγματικής και αυστηρής τιμωρίας της συμμορίας των σκευωρών».

Στο ίδιο πνεύμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δήλωσε μετά την αρχειοθέτηση «δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι, θα το ψάξουμε μέχρι τέλους».

Και έτσι έμειναν να κατηγορούνται για «σκευωρία» δύο δημοσιογράφοι που ερεύνησαν σε βάθος την υπόθεση, ο Βαξεβάνης  και η Παπαδάκου, λες και ήταν εκείνοι που ανέβαζαν αδικαιολόγητα τις τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα και υπερχρεώνοντας με δισεκατομμύρια ευρώ τους κρατικούς προϋπολογισμούς.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*