Υπόθεση Novartis: Με σκεπτικό πολύ “αθώο” για το… FBI η αρχειοθέτηση

Η υπόθεση Novartis μπήκε στο αρχείο επειδή δεν πήγαν λεφτά απ’ ευθείας από την εταιρεία σε λογαριασμούς του Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ υπήρξαν στους λογαριασμούς του «αδιευκρίνιστες πιστώσεις».

Δηλαδή, στην Ελλάδα υπάρχουν εισαγγελείς που για να εντοπίσουν το «μαύρο χρήμα» ή και χρηματισμό, περιορίζονται στην ύπαρξη συναλλαγών ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σε κάποιο γραφείο στο FBI ίσως ακούγεται αθώο, ερασιτεχνικό και πολύ διασκεδαστικό το σκεπτικό, αν λάβουμε υπόψη ότι ήταν εκείνο που έδωσε στις ελληνικές αρχές τα ονόματα των πολιτικών που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο και ότι η Novartis Hellas πλήρωσε εκατομμύρια ευρώ στις αμερικανικές αρχές για να κλείσει η εξωδικαστικά η υπόθεση, παραδεχόμενη την ενοχή της.  

Αντιγράφουμε από το πόρισμα: «Παρά το γεγονός ότι διαπιστώθηκαν αδιευκρίνιστες πιστώσεις και καταθέσεις σε μετρητά, δεν διαπιστώθηκε διακίνηση ποσών από λογαριασμούς που σχετίζονται με την εταιρεία Novartis ή φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με αυτήν σε λογαριασμούς του Σπυρίδωνος Άδωνι Γεωργιάδη ή της οικογενείας του».

Τα στοιχεία, λοιπόν, δεν «συγκίνησαν» την έρευνα. Αντιγράφουμε πάλι από το πόρισμα: «Το έτος 2014 κατατέθηκε σημαντικά υψηλότερο ποσό και συνολικά ποσό των 185.857 ευρώ και πάλι από πρόσωπα συγγενείς και συνεργάτες του Σ.Α. Γεωργιάδη και όχι από πελάτες των εταιρειών».

Ούτε οι μαρτυρίες για παράδοση φακέλων από τον Φρουζή της Novartis σε συνεργάτιδα του Α. Γεωργιάδη έπεισε, ούτε οι αναφορές εντός της εταιρείας για καταβολή δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, σε μία φυσιολογική χώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του από υπουργός, για λόγους ευθιξίας, μέχρι να εξηγήσει σε τι αφορούν αυτές οι αδιευκρίνιστες πιστώσεις.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*