«Ενοχλημένος» από την απόφαση του δικαστηρίου για το όπλο ο Ιβάν Σαββίδης – «Δεν απειληθήκαμε» είπαν οι μάρτυρες

Ποινή 25 μηνών με τριετή αναστολή ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, για την είσοδό του με όπλο στον αγώνα της ομάδας του με την ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018. Ο ίδιος, ωστόσο, θεωρεί άδικη την ποινή και την αποδίδει σε κοινωνικοπολιτικούς λόγους και όχι σε νομικά ερείσματα, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη τον αθλητικό νόμο που θα επέφερε βαρύτερη ποινή.

Κρίθηκε ένοχος για την κατοχή του όπλου και την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο. Με τη δήλωση περί «κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα της απόφασης»  άφησε να εννοηθεί ότι η ποινή ήταν μεγάλη λόγω της δολοφονίας του 20χρονου Άλκη από οπαδούς της ομάδας του και της ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί μετά το γεγονός και σε πολιτικό επίπεδο. Για αυτό προτίθεται να ασκήσει έφεση.

Οι μάρτυρες κατηγορίας, όπως ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ Βασίλης Δημητριάδης και ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιώργος Κομίνης ήταν ιδιαίτερα χαλαροί στις καταθέσεις τους τονίζοντας ότι δεν ένιωσαν κάποιου είδους απειλή…

Ο Βασίλης Δημητριάδης, ανέφερε ότι ο Σαββίδης είπε κάτι σε εκείνον «αλλά σε ήπιο ύφος» και ότι δεν τον απείλησε. Για το όπλο, ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ κατέθεσε ότι δεν το είδε: «Δεν αντιλήφθηκα το όπλο, δεν αισθάνθηκα φόβο. Στα αποδυτήρια που επιστρέψαμε, οι παίκτες είπαν ότι το είδαν, αλλά σε επίπεδο “είδαμε, ακούσαμε”, κάποιοι δεν ήταν σίγουροι…».

Μάλιστα, ο πρώην ποδοσφαιριστής εξέφρασε την άποψη ότι «τέτοιες διαμαρτυρίες γίνονται σε όλες τις χώρες», εκτιμώντας ότι η είσοδος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ «ίσως ηρέμησε τα πράγματα στις κερκίδες», καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ χειρότερα «να γίνει σύρραξη μεταξύ των παικτών, να εισέλθουν οπαδοί στο γήπεδο».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η κατάθεση του  διαιτητή της αναμέτρησης Γιώργου Κομίνη, ο οποίος αναφέρθηκε στον τότε αθλητικό διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Με πλησίασε ο Μίχελ, δέχθηκα φραστική επίθεση, μού είπε στα αγγλικά “you are finished” (τελείωσες) και έκανε κάποιες κινήσεις με τα χέρια. Θεωρώ ότι η φράση αυτή ήταν περισσότερο ποδοσφαιρική αργκό, ότι η απόφαση (ακύρωσης του γκολ) θα προεξοφλήσει το τέλος μου από τη διαιτησία. Δεν φοβήθηκα εκεί τη στιγμή, ίσως η αδρεναλίνη, ίσως η σχεδόν 20ετής εμπειρία μου».

Να σημειώσουμε ότι χάρις στη μαρτυρία του Κομίνη , ο Μίχελ καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και αθωώθηκε για τις απειλές…

Σε ότι αφορά την είσοδο του Σαββίδη, ο Γ. Κομίνης ανέφερε ότι «δεν είναι σύνηθες, αλλά συμβαίνει να εισέρχονται παράγοντες στο γήπεδο» επισήμανε, ενώ ερωτηθείς για το όπλο, ο κ. Κομίνης απάντησε ότι δεν το αντιλήφθηκε και ότι από παράγοντες της ΑΕΚ πληροφορήθηκε για αυτό.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η δίκη έγινε τελικά σήμερα μετά από επτά αναβολές και ότι οι δικηγόροι του Σαββίδη επιχείρησαν πάλι να μην γίνει η δίκη το πρωί επικαλούμενοι “αναρμοδιότητα” του δικαστηρίου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*