Η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεση κατά της Ουκρανίας (upd)

Με βομβαρδισμούς στο Κίεβο, την Οδησσό, τη Μαριούπολη και άλλες πόλεις ξεκίνησε η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για εκρήξεις στο αεροδρόμιο του Κιέβου και πυρά πυροβολικού στη Μαριούπολη.

Ο Πούτιν επί δέκα ημέρες «έκαιγε» το επικοινωνιακό παιχνίδι της Δύσης με τις απανωτές προειδοποιήσεις για επίθεση στην Ουκρανία. Τόσο, που μέχρι χτες το βράδυ οι περισσότεροι πίστευαν ότι μετά την αναγνώριση των «Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ», οι όποιες επεμβάσεις θα ήταν τοπικού χαρακτήρα.

Σήμερα τα ξημερώματα, όμως, στις στις 5 π.μ. ώρα Ελλάδος αιφνιδίασε: σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του ανακοίνωσε την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι οποίες είναι «ευρείας κλίμακας» όπως επιβεβαιώνει και η ουκρανική πλευρά, η οποία αναμένεται να κηρύξει άμεσα στρατιωτικό νόμο.   

Όπως φαίνεται και στον χάρτη παρακάτω, η ρωσική επίθεση γίνεται από διαφορετικές πλευρές

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο οποίος είπε ότι «η Ρωσία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τον θάνατο και την καταστροφή που θα προκαλέσει αυτή η επίθεση» και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος θα ζητήσει η Ρωσία να λογοδοτήσει».

Για «ασύνετη και απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι «θέτει σε κίνδυνο αναρίθμητες ζωές αμάχων».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*