«Κόβουν» από Russia Today και Sputnik μέχρι τη “Λίμνη των Κύκνων” και τα μπαλέτα Μπολσόι

Η αντι-ρωσική υστερία της Ευρώπης οδηγεί σε πρακτικές ολοκληρωτισμού “κομμένες και ραμμένες” στα μέτρα των νεοναζί ουκρανών του τάγματος Αζοφ: ξεκίνησαν με την EBU που έκοψε τη Ρωσία από την Eurovision, την UEFA που αποφάσισε τη μεταφορά του τελικού του Champions League από την Αγία Πετρούπολη στο Παρίσι, τη Formula 1 που δεν προτίθεται να διοργανώσει φέτος grand prix στη Ρωσία κ.ο.κ. Και τώρα η Ελληνίδα υπουργός πολιτισμού ανακοινώνει ότι ακυρώνεται η μετάδοση της «Λίμνης των Κύκνων» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του κύκλου “The Bolshoi Ballet Live from Moscow”!

Παράλληλα, η Λίνα Μενδώνη έδωσε οδηγίες να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτικούς οργανισμούς. Ίσως θα πρέπει να αναμένουμε διευκρινίσεις από το υπουργείο Πολιτισμού αν με τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης θα διοργανωθεί κάποια εκδήλωση για καύση βιβλίων μεγάλων ρώσων συγγραφέων….   

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που σήμερα ανακοίνωσε με μήνυμά της στα ελληνικά ότι η Ελλάδα θα λάβει την πρώτη δόση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 3,6 δισ. ευρώ, είπε προχθές ότι η Ε.Ε. προτίθεται να απαγορεύσει τη μετάδοση των κρατικών ΜΜΕ της Ρωσίας, Russia Today και Sputnik, στον ευρωπαϊκό χώρο για «να μην μπορούν πλέον να διαδίδουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν και να δούμε διχασμό στην Ένωσή μας».

Το ζητούμενο δεν είναι αν θα προκαλέσουν διχασμό. Το ζητούμενο είναι να ακούγονται και να κρίνονται για το πόσα από αυτά που λένε –εν καιρώ πολέμου και προπαγάνδας που μεταδίδεται και από ευρωπαϊκά ΜΜΕ- είναι αλήθεια και πόσα όχι. Διότι σαφώς η λογοκρισία του τύπου και οι δολοφονίες δημοσιογράφων (κακο)χαρακτηρίζουν επί χρόνια τη Ρωσία του Πούτιν, όμως το να γίνεις σαν αυτόν δεν αποτελεί λύση. Πόσο μάλλον όταν η αγγλοσαξωνική προπαγάνδα οδήγησε σε πόλεμο κατά του Ιράκ με ψευδή στοιχεία περί όπλων μαζικής καταστροφής…

Η υποκρισία που πλανάται πάνω από την Ευρώπη –αλλά και την Αμερική- γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη. Το είδαμε και σήμερα με δηλώσεις Ελλήνων και ευρωπαίων αξιωματούχων που λίγο – πολύ είπαν ότι οι ουκρανοί πρόσφυγες πολέμου είναι καλοδεχούμενοι (σ.σ. και πρέπει να είναι), ενώ εκείνοι από τον πόλεμο στη Συρία είχαν πέσει σε κλείσιμο των συνόρων…  Το οποίο είναι άκρως ρατσιστικό, όπως και η φράση του υπουργού Μετανάστευσης Ν. Μηταράκη ότι οι Ουκρανοί πρόσφυγες “είναι πραγματικοί πρόσφυγες”.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*