Η σκηνογράφος – ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου στο «Υστερόγραφο» της ΕΡΤ-2

Τον Σεπτέμβριο 2020 απεβίωσε αδόκητα το 34ο θύμα του κορωνοϊού.

Ήταν η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου, μια σημαντικότατη προσωπικότητα του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου.

Η πολυαγαπημένη αυτή γυναίκα, με τους εκατοντάδες εγκάρδιους φίλους και συνεργάτες, έκανε περισσότερες από 50 κινηματογραφικές ταινίες, περισσότερες από 60 θεατρικές παραστάσεις, εγκαινίασε το μάθημα Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας στο Τμ. Κιν/φου του ΑΠΘ, έστησε την μόνιμη έκθεση κοστουμιών του ΚΘΒΕ, στο Βασιλικό Θέατρο, βραβεύτηκε πολλές φορές για τη δουλειά της και έφυγε μόνη της, στην εντατική του νοσοκομείου Σωτηρία.

Η εκπομπή «Υστερόγραφο» στην ΕΡΤ-2 κάνει την προσεχή Δευτέρα 23 Μαΐου (στις 20.00, διαθέσιμο και στο Ertflix) μια πρώτη αποτίμηση του έργου της, αλλά και του καλλιτεχνικού ίχνους που άφησε στους ανθρώπους της τέχνης και στους φίλους της.

Για τη συνεργάτιδα, δασκάλα και φίλη μιλούν οι σκηνοθέτες: Π. Βούλγαρης, Λ. Παπαστάθης, Τ. Ψαρράς, Γ. Οικονομίδης, Β. Παπαβασιλείου, ο παραγωγός ταινιών Κ. Λαμπρόπουλος, ο σκηνογράφος & ενδυματολόγος Αντ. Δαγκλίδης, ο ηθοποιός Δ. Καταλειφός, η αρχιτέκτων & Μουσειολόγος Π. Κερτεμελίδου, οι στενοί συνεργάτες της Δ. Αυγέρος και Δ. Τσακώτα, οι φοιτήτριές της και οι παιδικοί της φίλοι Φ. Παπαντωνίου και Λ. Μαραγκάκης.

www.freedomofpress.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*