Αξιωματικός που διώκεται για την Greek Police Mafia εμπλέκεται και στην υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας

Ο Ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος θα έπρεπε να είχε αποστρατευθεί εδώ και χρόνια

Το Σάββατο 26 Αυγούστου η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε δελτίο τύπου με θέμα την μετακίνηση πέντε ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών –σε συνέχεια άλλων επτά μετακινήσεων που είχαν γίνει στις 8 Αυγούστου- μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια και που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρη.  

Οι πρώτες απομακρύνσεις αφορούσαν αξιωματικούς της τροχαίας στα οδικά τμήματα απ’ όπου πέρασε το κομβόι των Κροατών. Οι πέντε νέες αφορούν δύο Ταξίαρχους και τρεις Αστυνομικούς Διευθυντές που είχαν την εποπτεία και την ευθύνη για τις επιχειρήσεις των αστυνομικών δυνάμεων μέσα από το κτίριο της ΓΑΔΑ το μοιραίο βράδυ.

Με απλά λόγια, πρόκειται για τους αξιωματικούς που δεν αντέδρασαν ούτε όταν ενημερώθηκαν ότι οι Κροάτες με τους Έλληνες συνεργούς τους είχαν φτάσει στο σταθμό ΗΣΑΠ του Περισσού.    

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος, βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε και λέγεται ότι είχε κομβικό ρόλο στην υπόθεση.

Πρόκειται δε για τον μόνο εν ενεργεία αξιωματικό που διώκεται για την υπόθεση της Greek Police Mafia (σ.σ. αθωώθηκε για τα πλημμελήματα, εκκρεμεί η δίωξη για τα κακουργήματα), κάτι που θα ήταν από μόνο του αρκετό για να έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ή και να αποστρατευθεί, εδώ και χρόνια.

Τον περασμένο Ιανουάριο το Reporters United είχε παρουσιάσει ένα εκτενές ρεπορτάζ που έλεγε ότι το 2022 ο Δάβαλος ενώ ήταν ήδη κατηγορούμενος στη δίκη της μαφίας, όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε από την ΕΛΑΣ, αλλά αντίθετα προήχθη σε Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής.

Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η αναβάθμιση Δάβαλου προερχόταν από το πρωθυπουργικό περιβάλλον και συγκεκριμένα από τον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη.  

Παρά το δημοσίευμα και τις πολιτικές αντιδράσεις που αυτό είχε προκαλέσει, ο Δάβαλος δεν αποστρατεύθηκε ούτε στις κρίσεις της ΕΛΑΣ που ακολούθησαν τον ίδιο μήνα (Ιανουάριος 2023): απλά, από Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής μετακινήθηκε στη θέση του βοηθού γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής.  

Μέχρι σήμερα, πάντως, και εν αναμονή του πορίσματος της ΕΔΕ, χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να αναρωτιούνται γιατί η ΕΛΑΣ δεν αντέδρασε έγκαιρα εκείνο το βράδυ και άφησε να γίνει η βίαιη επίθεση των Κροατών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*