Οι δολοφονίες στην Greek Mafia, η ΕΥΠ και τα περίεργα… στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας

Η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει εξιχνιάσει ούτε μία από τις 26 δολοφονίες στο χώρο της ελληνικής μαφίας που έχουν λάβει χώρα από το 2017 έως σήμερα, με τελευταία αυτή του Γιάννη Σκαφτούρου τη Δευτέρα του Πάσχα, την ώρα που κομπάζει ότι στις ανθρωποκτονίες και τις απόπειρες ανθρωποκτονιών τα ποσοστά  «επιτυχίας» στη διαλεύκανσή τους αγγίζει το 90%.

Και φυσικά δεν έχει εξιχνιάσει ούτε την δολοφονία του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ που ερευνούσε επί χρόνια το χώρο της Greek Mafia.

Από τη μία 90% και από την άλλη… «0%» σα να λέμε. Και αυτό ενώ είναι παγκοίνως γνωστό ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει πλήρη χαρτογράφηση των «ομάδων» της Greek Mafia και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ακόμη και μέσα από το πόρισμα που είχε προκύψει μετά από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ την περίοδο 2015 – 2016, στο οποίο αναφερόταν ότι «εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, δικηγόροι και επιχειρηματίες της νύχτας παρείχαν «κάλυψη» σε οίκους ανοχής, στριπτιζάδικα και παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, εισπράττοντας ποσά που ανέρχονταν σε 1 εκατ. ευρώ τον μήνα».

Τι σύμπτωση, 2015 – 2016 οι παρακολουθήσεις, 2017 ξεκίνησε το μαζικό ξεκαθάρισμα.

Να σημειώσουμε δε, ότι το ποσοστό «επιτυχίας» 90% προκύπτει από δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ στο οποίο ανέφερε ότι το 2019 είχαν υπάρξει 76 υποθέσεις ανθρωποκτονιών και 117 απόπειρες ανθρωποκτονίας και ότι από τις αστυνομικές έρευνες εξιχνιάστηκαν 176 περιπτώσεις, δηλαδή το 91,2% των υποθέσεων.

Πράγματι, η αστυνομία σε κάποιες «δύσκολες» υποθέσεις όπως αυτή της επίθεσης με βιτριόλι στη νεαρή γυναίκα ή εκείνη του «πιλότου Μπάμπη», έχει δείξει ότι μπορεί να τις λύσει.

Πώς γίνεται λοιπόν στον «χαρτογραφημένο» -από ΕΥΠ και αστυνομία- κόσμο της ελληνικής μαφίας να μην έχουν εξιχνιάσει ούτε μία υπόθεση την τελευταία πενταετία?

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης είχε αναφέρει μετά τη δολοφονία του Βαγγέλη Πάλλη ότι αυτή δεν σχετίζεται με την… εγκληματικότητα και ότι «έχουμε να κάνουμε με έναν άλλον κόσμο» αποδίδοντας το έγκλημα σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Σε αντίστοιχο πνεύμα και η μεταγενέστερη δήλωση του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ που είχε πει «δόξα τω θεω, αυτοί που έρχονται ξέρουν από σημάδι, καθαρίζουν κατευθείαν» για να επισημάνει ότι δεν κινδυνεύουν οι πολίτες.  

Δηλαδή η κυβέρνηση και δημοσιογράφοι που είναι προσκείμενοι σε αυτή, λένε λίγο – πολύ ότι οι δολοφονίες αυτές δεν πρέπει να απασχολούν την κοινωνία.

Για ένα κράτος δικαίου, βέβαια, αυτές οι δηλώσεις είναι αδιανόητες και απαράδεκτες.

Η ΕΥΠ δε, είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τον Καραϊβάζ στην υπόθεση και εκείνος εξοργισμένος απαντούσε σε κείμενό του «Αι στο διάολο κρετίνοι» και ότι «όσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά, ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου».

Έχει σχέσεις το Μαξίμου με την Greek Mafia?

Τον Απρίλιο του 2020 στην οδό Μιχαλακοπούλου, η συνοδεία του ανιψιού και επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη πέρασε με κόκκινο το φανάρι, χωρίς να έχει σειρήνες. Ένας δικυκλιστής που διαμαρτυρήθηκε έφαγε ξύλο από άτομα της συνοδείας του Δημητριάδη.

Μετά το περιστατικό αυτό, η Zougla του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχε προχωρήσει σε πολύ σοβαρές καταγγελίες που έμειναν αναπάντητες από το Μαξίμου: κατονόμασε τον Δημητριάδη ως το πρόσωπο που εισηγήθηκε τη δημιουργία συγκεκριμένης «Ομάδας Κρούσης» που ανήκει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, στην οποία υπάγεται ο ένας από τους δύο «μπράβους»-αστυνομικούς που έδειραν τον δικυκλιστή, και που στις αρμοδιότητές της είναι -μεταξύ άλλων- να μεταφέρουν «επιχορηγήσεις» από το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων «στις ελίτ της εξουσίας»!

Ολόκληρο το κείμενο από τη Zougla

«Το ρεπορτάζ βεβαίως συνεχίζεται και μετά από τις πρώτες αποκαλύψεις από το zougla.gr επανερχόμαστε με τη σύνθεση μίας καθόλα νέας και ιδιαίτερης δομής η οποία δημιουργήθηκε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατόπιν προσωπικής πρωτοβουλίας του Νο 2 του Μαξίμου και ανιψιού του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται πως ο κ. Δημητριάδης ενεπλάκη ως δικηγόρος στη γνωστή και λίαν αμαρτωλή υπόθεση “ΕNERGA”, της οποίας πρωταγωνιστής ήταν ο διαβόητος Αριστείδης Φλώρος. Η Υπηρεσία αυτή, γνωστή και ως “Ομάδα Κρούσης”, είναι μία μονάδα που αποτελείται από αστυνομικούς με “ειδικά προσόντα”. Είναι μποξέρ, τζουντόκα, γνώστες του καράτε κ.λπ. Όλοι αυτοί λειτουργούν υπό τις διαταγές συγκεκριμένου αστυνομικού, έμπειρου σε θέματα “νυχτερινών διαδρομών”, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τη δημοσιογραφική έρευνα, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και είχε περάσει από Πειθαρχικό. Η υπόθεση αυτή έγινε γνωστή από το επεισόδιο στους… Αμπελοκήπους. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το συμβάν σε κάποιο μελλοντικό δημοσίευμα… Οι γνώστες της ιδιαίτερης εσωτερικής αρχιτεκτονικής της ΕΥΠ σημειώνουν πως ο αρχηγός της ομάδας κρούσης συντονίζει αφενός ανεπίσημους και υπόγειους χρηματοδότες, αλλά και εκτελεί καθήκοντα «διακομιστή» εν είδει «ταμία». Οι «επιχορηγήσεις», κατά τις ίδιες πηγές, κατευθύνονται επίσης στα ιδιαίτερα ταμεία της ελίτ της εξουσίας. Τα πρόσωπα που ανέλαβαν τη χρηματοδότηση αυτού του Δικτύου ελέγχονται από το διαχρονικό και πολύ «Βαθύ Κράτος» της συντηρητικής παράταξης. Τα «κονδύλια» προέρχονται από δραστηριότητες στους επικερδείς τομείς των καυσίμων και των λαθραίων τσιγάρων. Για την ιστορία, η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και σχεδιαγράμματα ως προς αυτές τις δραστηριότητες. Σε αυτή την “Ομάδα Κρούσης” της ΕΥΠ ανήκει ο ένας από τους δύο “λεβέντες” οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον πολίτη στην οδό Μιχαλακοπούλου…»

www.freedomofpress.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*