Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι όλα γίνονται για την ανοσία της… οικονομίας

Στην κυνική ομολογία ότι το 2021 ήταν πολύ χειρότερο για την πανδημία στη χώρα από το 2020, προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είπε ότι μπορεί να είχαμε 16.000 νεκρούς, αλλά σώσαμε τον τουρισμό.

Όλα αυτά έγιναν χθες το βράδυ στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο ακριβής διάλογος είχε ως εξής.

-Νίκος Χατζηνικολάου: Πάντως, το 2021 σε σχέση με το 2020, ήταν μια πολύ χειρότερη χρονιά της πανδημίας στην Ελλάδα. Είχαμε 16.000 νεκρούς.

-Κυριάκος Μητσοτάκης: Ως προς τους νεκρούς, βεβαίως. Όμως, ταυτόχρονα, κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή, δεν κάναμε lockdown, σώσαμε τον τουρισμό και είχαμε και μια ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή.

Σε πολλές περιπτώσεις είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα ανακολουθίες της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για παράδειγμα, η πληρότητα των πλοίων να είναι στο 50% τον χειμώνα και να ανεβαίνει στο 85% το καλοκαίρι. Ή ότι τον περασμένο Αύγουστο ο αριθμός των θυμάτων από τον Covid 19 ήταν πολύ υψηλός στη χώρα σε σχέση με άλλες περιόδους όπου η χώρα ήταν σε lockdown με πολύ λιγότερα κρούσματα και θύματα.

Τα λεγόμενα «συστημικά» μέσα ενημέρωσης δεν πρόβαλλαν βέβαια ρεπορτάζ και ειδήσεις για τις ανακολουθίες αυτές, καθώς η γραμμή από το Μεγάρου Μαξίμου ήταν αυτή που παραδέχθηκε χθες ο πρωθυπουργός: ας πεθαίνει κόσμος, η αγορά να κινείται…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*