Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε σήμερα την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών

Στην ορκωμοσία 125 σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η οργανωτική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών αποτελεί προϋπόθεση για την εμβάθυνση του κράτους δικαίου στην εποχή μας, αλλά και συστατικό στοιχείο της δημοκρατικής ζωής στον τόπο μας, πολύ περισσότερο, όταν, δυστυχώς, στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν ωμές παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας στο έργο τους και συμπεριφορές που πλήγωσαν το κύρος της Δικαιοσύνης».

Η πιο πρόσφατη «ωμή παρέμβαση» της πολιτικής εξουσίας στο έργο των δικαστών είναι η εκδίωξη της Ελένης Τουλουπάκη (σ.σ. που ερευνούσε την υπόθεση Novartis) από την εισαγγελία διαφθοράς πριν ένα χρόνο περίπου, επί πρωθυπουργίας του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη.  

Εκείνου που προχθές το βράδυ έσπευσε να «δικάσει» και ενδεχομένως να προδικάσει μία δικαστική απόφαση από το βήμα της Βουλής για τους δημοσιογράφους Κ. Βαξεβάνη και Γ. Παπαδάκου: «Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία αλλά συμμορία, αυτό δεν λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθεροδολοφονία!».

Ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης ανακοίνωσε χθες ότι προχωρά στην κατάθεση αγωγής κατά του πρωθυπουργού καθώς θεωρεί ότι με τα λεγόμενά του στη Βουλή καταστρατήγησε το τεκμήριο αθωότητάς περιγράφοντας τον ίδιο και συναδέλφους του ως «συμμορία».  

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*