ΝΔ Ευρέσεως Εργασίας: Στα σκαριά η ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας με λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης

Είχαμε την «κανονική» αστυνομία, επί Νέας Δημοκρατίας αποκτήσαμε την Πανεπιστημιακή αστυνομία, εκείνη των συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) με τα παιδιά στα «γαλάζια» (ή τα «γαλάζια» παιδιά, το ίδιο κάνει) και τώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας συστήνει νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την ίδρυση και Δικαστικής Αστυνομίας!

Η ίδρυση σωμάτων ασφαλείας είναι άλλωστε στο DNA του «πελατολογικού» κράτους της ΝΔ: χαρακτηριστική περίπτωση η επανίδρυση της «αγροφυλακής» το 2007, με την πρόσληψη και 1.000 επιτυχόντων σχετικού διαγωνισμού που είχε γίνει το… 1993 επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το 2010 η αγροφυλακή έπαψε να υφίσταται. Κάποιοι από τους επιτυχόντες του 1993 βγήκαν στη… σύνταξη και οι υπόλοιποι μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες.  

Είναι δε τουλάχιστον φαιδρό το γεγονός ότι ενώ τα τελευταία χρόνια η ΝΔ βάλλει συστηματικά κατά των δημοσίων υπαλλήλων και επιζητά πανάκριβες εργολαβίες ιδιωτών (σ.σ. για να πέφτουν και οι σχετικές μίζες), παράλληλα βάζει ένα σωρό κόσμο στο Δημόσιο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συνδέει την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας με τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. Με απλά λόγια η ΝΔ επιχειρεί άλλη μία φορά να βάλει δικά της «παιδιά» στο Δημόσιο και το ερώτημα είναι ποιος θα τα πληρώνει όταν τελειώσει η χρηματοδότηση από το Ταμείο (σ.σ. και μετά λένε ότι δεν έχουν για να προσλάβουν υγειονομικούς).

Και το πιο διασκεδαστικό από αυτή την είδηση το αφήσαμε για το τέλος: «η Δικαστική Αστυνομία αναμένεται να επιφέρει επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης και ειδικά στο χρόνο έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων». Θα βγάζουν τις αποφάσεις μαζί με τους δικαστές? Θα τις δακτυλογραφούν και θα τις «καθαρογράφουν»? Καμία λογική…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*