«Υπερσιβηρικός»: Παρουσίαση βιβλίου στον Άγιο Δημήτριο την Κυριακή 27/2

Την προσεχή Κυριακή 27/2 στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του δήμου Αγίου Δημητρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου «Υπερσιβηρικός: Ένα τρένο που το έλεγαν Ρωσία» του Γιώργου Πιτροπάκη, που κυκλοφορεί με επιτυχία από τις εκδόσεις Βιβλιοπέλαγος.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης, ο μεταφραστής – διερμηνέας Νίκος Πρατσίνης, η Όλγα Τραυλού από τη Λέσχη Ανάγνωσης του δήμου Αγίου Δημητρίου καθώς και ο συγγραφέας.

Ταξιδεύοντας πάνω στις ράγες του Υπερσιβηρικού, ο Γιώργος Πιτροπάκης δίνει στους αναγνώστες την εικόνα της σύγχρονης Ρωσίας, «βουτώντας» παράλληλα σε ιστορικά γεγονότα και λεπτομέρειες που καθόρισαν τη συμπεριφορά του μέσου ρώσου πολίτη.  

Λόγω των εξελίξεων στην περιοχή, η παρουσίαση – συζήτηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το βιβλίο, που εκδόθηκε πρώτη φορά το 2017, εξηγεί ανάμεσα σε άλλα πώς οι βίαιες διαδηλώσεις της 21ης Νοεμβρίου του 2013 στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, με τη συμμετοχή ακροδεξιών και νεοναζί, έφεραν το ρωσικό λαό στο πλευρό του Βλαντιμίρ Πούτιν που προχώρησε στην προσάρτηση της Κριμαίας και που «άπλωσε τα πόδια του» στο Λουγκάνσκ και το Ντόνετσκ.    

*Το θέατρο βρίσκεται εντός του δημαρχείου, Αγίου Δημητρίου 55, στον Άγιο Δημήτριο και η είσοδος είναι ελεύθερη με την επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*