Γλυκά Νερά: Τί θα είχε συμβεί αν ο Γεωργιανός είχε ομολογήσει το φόνο μετά τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ

Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών είναι η ποινή που επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν και τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας.

Ο «Μπάμπης ο πιλότος», όπως τον προσφωνεί το πανελλήνιο, είχε ομολογήσει το έγκλημα στις 17 Ιουνίου 2021, αφού επί ένα μήνα και κάτι (σ.σ. 11 Μαΐου είχε διαπραχθεί ο φόνος) εμφανιζόταν ως «συντετριμμένος σύζυγος».

Εδώ, πρέπει να θυμίσουμε ότι λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία, στις 17 Μαϊου 2021, είχε συλληφθεί ένας Γεωργιανός, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε ληστεία στο Πικέρμι περίπου 2,5 μήνες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γ. Ψαρρή, ο Γεωργιανός έτρωγε ξύλο επί τέσσερεις ημέρες στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου κρατείτο, προκειμένου να ομολογήσει το φόνο στα Γλυκά Νερά.

«Τον είχαν δεμένο σε μία καρέκλα, τα χτυπήματα ήταν στο κεφάλι, όχι μπροστά στο μέτωπο όμως, στο κεφάλι πίσω, στα πλευρά και στα πόδια στους γοφούς», δήλωνε ο δικηγόρος του.

«Εσύ σκότωσες την κοπέλα. Πες το. Ομολόγησέ το», του έλεγαν οι άνθρωποι της ασφάλειας, που όπως είχε καταγγελθεί, τον έδερναν σε βάρδιες…  

Τι θα είχε συμβεί αν μετά τα βασανιστήρια ο Γωργιανός “έσπαγε” και ομολογούσε ότι εκείνος σκότωσε την Καρολάιν? Η ομολογία, βέβαια, μετά από βασανιστήρια είναι άκυρη ως προϊόν παράνομης πράξης, αλλά ποιος γιατρός θα βεβαίωνε ότι βασανίστηκε?

Αυτός της ΓΑΔΑ που απεφάνθη ότι ήταν καλά στην υγεία του μετά από τέσσερεις ημέρες συστηματικού ξυλοδαρμού?  

Γιατί όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».

Εάν ο Γεωργιανός είχε ομολογήσει, μετά τα βασανιστήρια, ότι εκείνος σκότωσε την Καρολάιν θα «φούντωνε» η ρητορική μίσους για τους ξένους που ζουν στην Ελλάδα, ο ίδιος θα καταδικαζόταν σε ισόβια και θα την έβγαζε… λάδι ο Έλληνας γυναικοκτόνος, με το προφίλ του «καλού παιδιού», ο Μπάμπης.   

Δεν ήθελε και πολύ να συμβεί…

(Σύμφωνα με το World Justice Project Rule of Law Index, η Ελλάδα σε θέματα δικαιοσύνης κράτους δικαίου βρίσκεται 48η στην παγκόσμια κατάταξη)

www.freedomofpress.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*