Το «ριφιφί» στο Τατόι, το «κόμμα του βασιλιά» και οι… κανονικές συνθήκες

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή αναφορά του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου στην τηλεόραση του Σκάι ότι «υπό κανονικές συνθήκες» ο Παύλος θα ήταν διάδοχος του θρόνου στην Ελλάδα, σχολιάζοντας τον ανιστόρητο τρόπο με τον οποίο παρουσίασε το βρετανικό BBC σε συνέντευξη τον γιο Γλύξμπουργκ.

Και αρκετές ιστοσελίδες  υπενθύμισαν ότι ο Δημήτρης Οικονόμου ήταν ένας από τους πέντε δημοσιογράφους που το Νοέμβριο του 2019 παρέστησαν σε γεύμα «γνωριμίας» με τον έτερο υιό Γλύξμπουργκ, τον Νικόλαο.

Το γεύμα με τους πέντε δημοσιογράφους από τον δεξιό-συντηρητικό χώρο είχε διοργανώσει στην «Αθηναϊκή Λέσχη» ο διευθυντής της, Κυριάκος Κουκουλομάτης και μετείχαν: ο διευθυντής της «Εστίας», Μανόλης Κοττάκης, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κουβαράς και Χριστίνα Κοραή, αλλά και οι συνάδελφοί τους του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε και Δημήτρης Οικονόμου.

Όλως τυχαίως, επί… Μητσοτάκηδων πάντα εγείρονται ζητήματα σχετικά με την τέως βασιλική οικογένεια.

Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» που έρχεται από το μακρινό 1988 και αναφέρεται στον πατέρα Μητσοτάκη ο οποίος «Ξέθαψε τον Τέως».

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχαν γίνει τον Φεβρουάριο του 1988 από το Λονδίνο όπου βρισκόταν και οι οποίες έθεταν σε αμφισβήτηση το δημοψήφισμα του 1974, με το οποίο ο λαός έβαλε τέλος στη μοναρχία με ποσοστό 70%, ενώ παράλληλα έβαζε θέμα επανόδου στην Ελλάδα των μελών της τέως δυναστείας με το –επίσης- ανιστόρητο πρόσχημα ότι ανάλογα έχουν συμβεί και σε άλλες χώρες.

Το 1991 η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν αυτή που επέτρεψε στον Κωνσταντίνο να βγάλει περί τα εννέα κοντέινερ από το Τατόι με πλήρη μυστικότητα. Η υπόθεση διέρρευσε στον τύπο από ανώνυμο τηλεφώνημα κάποιου που ισχυρίστηκε ότι ήταν φορτοεκφορτωτής.

Επίσης, το 1993 πραγματοποιήθηκε το πρώτο επίσημο ταξίδι της οικογένειας Γλύξμπουργκ στην Ελλάδα με άδεια της τότε κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τον περασμένο Απρίλιο ήρθαν στο φως οι συζητήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον βασιλιά –πλέον- Κάρολο της Αγγλίας, στις οποίες είχε τεθεί το θέμα της αξιοποίησης του κτήματος Τατοίου…

Τέλος, σε ότι αφορά την εικόνα των Γλύξμπουργκ στην Ελλάδα, πρέπει να σημειώσουμε ότι από τον Οκτώβριο του 2021 το περιοδικό «Χάι» κάνει συστηματικά πρωτοσέλιδες αναφορές στα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας με σενάρια… επιστημονικής φαντασίας, όπως ότι «κάνει κόμμα ο βασιλιάς», ότι θα μοιράσει χρήματα κ.α.

Και ναι μεν όλα αυτά εκ πρώτης φαίνονται αστεία για τον περισσότερο κόσμο, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κανόνα της προπαγάνδας «λέγε λέγε, κάτι θα μείνει».

 www.freedomofpress.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*