Η Pfizer προσπαθεί να πείσει ότι είναι αναγκαία η τέταρτη δόση

Και κάπου εκεί που ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε βάλει στο «περιθώριο» τον κορωνοϊό και στην Ελλάδα τον θυμηθήκαμε ξανά σήμερα λόγω της νόσησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις τελευταίες ημέρες ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δίνει συνεντεύξεις σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι η εταιρεία έχει παραδώσει στοιχεία προς αξιολόγηση στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) προκειμένου να τον πείσει για την αναγκαιότητα της τέταρτης δόσης του εμβολίου.

Την Παρασκευή το βράδυ στο CNBC και χθες Κυριακή στο CBS, ο Άλμπερτ Μπουρλά είπε ότι η τέταρτη δόση είναι αναγκαία αλλά παραδέχθηκε έμμεσα ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν κρατάει πολύ, λέγοντας ότι «δεν γίνεται να κάνουμε εμβόλια κάθε 5-6 μήνες».

Είπε επίσης ότι η Pfizer εργάζεται προκειμένου να βγάλει ένα ετήσιο εμβόλιο που θα πιάνει όλες τις μεταλλάξεις και ότι στόχος του εμβολίου θα είναι όσοι το κάνουν να μη νοσούν πλέουν και όχι να μην νοσούν βαριά με νοσηλείες κ.ο.κ.

Να θυμίσουμε ότι πριν δύο μήνες περίπου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) είχε συστήσει να μην γίνει τέταρτη δόση προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*