ΕΣΗΕΑ: Να σταματήσει η στοχοποίηση των δημοσιογράφων από τον συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση σχετικά με τις επιθέσεις του Αλέξη Κούγια κατά δημοσιογράφων.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαιτεί να σταματήσουν οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους από τον συνήγορο του κατηγορουμένου Δημήτρη Λιγνάδη, στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης.

Οι χαρακτηρισμοί εις βάρος των συναδέλφων, Ναταλί Χατζηαντωνίου, Μαρίας Λουκά και Μαρίας Κεφαλά είναι απαράδεκτοι και μας βρίσκουν αποφασισμένους να υπερασπιστούμε την επαγγελματική υπόσταση και ακεραιότητα, όχι μόνο των συγκεκριμένων, αλλά του συνόλου των συναδέλφων που βρίσκονται αντιμέτωποι με παρόμοια ανοίκεια στοχοποίηση. Το καθήκον της υπεράσπισης είναι σεβαστό, εξίσου σεβαστό αλλά και συνταγματικά κατοχυρωμένο, είναι και το καθήκον των δημοσιογράφων να ενημερώνουν την κοινή γνώμη ελεύθερα και ανεπηρέαστα και σε κάθε περίπτωση όχι υπό το καθεστώς κάθε είδους απειλών.

Ουδείς πρέπει να ξεχνάει άλλωστε ότι, στο τέλος, είναι η δικαιοσύνη που θα πει την τελευταία λέξη στην πολύκροτη αυτή υπόθεση και θα πρέπει να αφεθεί ανεπηρέαστη από κάθε είδους επικοινωνιακά τεχνάσματα”.

www.freedomofpress.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*