Πιθανό… “κουκούλωμα” και στη δίκη για το κύκλωμα “προστασίας” με εμπλοκή αστυνομικών

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η μεγάλη δίκη για το κύκλωμα «προστασίας» με εμπλοκή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. λόγω… «λάθους»

Το περιβόητο πόρισμα της ΕΥΠ που ενέπλεκε στην υπόθεση ακόμη και γνωστά ονόματα της μαφίας που δεν είναι πλέον στη ζωή αλλά και τον δολοφονηθέντα δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, ενδέχεται να χάσει κάθε ισχύ αν δεν σταλούν στο δικαστήριο οι Εκθέσεις Απομαγνητοφώνησης. 

Την Τρίτη 12 Ιουλίου, μόλις στην τρίτη δικάσιμο, η δίκη διεκόπη για τις… 29 Σεπτεμβρίου με αίτημα προς την εισαγγελία να αποσταλούν οι λεγόμενες Εκθέσεις Απομαγνητοφώνησης που αφορούν την περίοδο 2015-2016, κατά την οποία η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατέγραφε τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα σε αστυνομικούς, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, μαφιόζους, δικηγόρους κ.α. που εμπλέκονταν στην «προστασία» οίκων ανοχής, χαρτοπαικτικών λεσχών και νυχτερινών κέντρων με έσοδα 1 εκατ. ευρώ το μήνα.

Αντίστοιχο αίτημα είχε απευθύνει το δικαστήριο και μετά την πρώτη δικάσιμο (24/6) αλλά, όπως επεσήμανε και ο πρόεδρός του «η εισαγγελία έστειλε Εκθέσεις Απομαγνητοφωνήσεων που αφορούσαν το 2017», περίοδο που δεν αφορά τις κατηγορίες με βάση το επίμαχο διάστημα (2015-2016) που αναφέρεται στο πόρισμα της ΕΥΠ.

Εάν, λοιπόν, μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου δεν αποσταλούν οι Εκθέσεις Απομαγνητοφώνησης, στις οποίες φέρουν τις ημερομηνίες και τις υπογραφές εκείνων που έκαναν της απομαγνητοφωνήσεις, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων αναμένεται να θέσουν ζήτημα αξιοπιστίας του πορίσματος της ΕΥΠ, καθώς όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά σήμερα στο δικαστήριο «με τα υπάρχοντα δικαστικά μέσα δεν μπορεί να αποδειχθεί ούτε ενοχή, ούτε αθωότητα» για τους κατηγορούμενους – πελάτες τους.

Ενδεικτική δε ήταν και η αναφορά τους σε «δήθεν απομαγνητοφωνήσεις».

Οι δικηγόροι, ελλείψει των Εκθέσεων Απομαγνητοφώνησης για την περίοδο 2015 – 2016, προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας την εκ νέου κλήση για κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, ο οποίος στην πρώτη ημέρα της δίκης επικαλέστηκε το άρθρο 212 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί «επαγγελματικού απόρρητου».

Τέθηκε δε από τους συνηγόρους υπεράσπισης και ζήτημα διερεύνησης «αξιόποινων πράξεων» καθώς έκαναν λόγο για «κατασκευασμένο» πόρισμα της ΕΥΠ.

Συμπέρασμα: εάν δεν σταλούν οι εν λόγω Εκθέσεις, είναι πιθανό να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι και μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διαφθοράς εντός της ΕΛ.ΑΣ. και μαζί το πόρισμα 70 σελίδων της ΕΥΠ να καταλήξουν σε φιάσκο λόγω… «λάθους».     

www.freedomofpress.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*